Тиждень знань
з основ безпеки життєдіяльності

В усіх закладах дошкільної освіти Хмельницької міської територіальної громади з 20 по 24 листопада 2023 року було проведено Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності та Тиждень безпеки дитини. Було охоплено 4906 учасників освітнього процесу закладів дошкільної освіти.

З дітьми проведені заняття “Безпека на дорозі”, “Електроприлади – наші помічники, та небезпека від них”, «Пожежна машина» (малювання, аплікація ), «З вогнем погані жарти – жартувати з ним не варто», «Небезпека в лісі». «Сірничок», «Подорож автобусом до дорожніх знаків», «Світлофор” та ін. (109), вікторини «Про безпеку дбаємо» (101), бесіди «Правила безпеки при користуванні механічними та електроприладами, сірниками, колючими предметами», «Як потрібно користуватися вогнегасником», «Поведінка під час виникнення пожежі», «Безпека побуту», «Стихійні лиха», «Як ми граємось на вулиці», «Що робити, щоб не захворіти», дидактичні ігри та сюжетно-рольові ігри: «Вибухонебезпечні предмети з Патроном», «Вогонь друг – вогонь ворог», «Що потрібно пожежнику для роботи?», «Щоб не трапилось біди», «Збираємо їстівні гриби», «Поради Світлофорчика». задля формування у дітей безпечного стилю поведінки під час ігор, на прогулянці та удома. Педагоги навчали їх користуватися телефонами екстрених служб безпеки (101, 102, 103, 104), вивчили домашню адресу у тісній співпраці з батьками вихованців. Продовжували знайомити дітей з правилами дорожнього руху, поведінки на вулиці, у транспорті, вдома.
Поглибили правила безпеки з вибухонебезпечними предметами та правилами протипожежної безпеки та поведінкою під час пожеж.
У закладах дошкільної освіти були проведені цікаві та пізнавальні активності тематичного дня «Пес Патрон навчає протимінної безпеки!»: бесіди за картинками, перегляд навчальних мультфільмів, навчальна руханка, театр іграшок, дидактичні ігри, змодельовані ситуації-провокації на прогулянці. Усі освітні заходи організовано з метою: формувати в дітей якості свідомої особистості; попередити прояви паніки в небезпечних ситуаціях; навчити дітей правил поводження з невизначеними предметами та речовинами; допомогти реально оцінити ступінь небезпеки знахідки і результати некоректного з нею поводження; дати поради щодо дій при знаходженні вибухових пристроїв; виховувати почуття відповідальності за своє життя та життя інших.
Формували у дошкільників основи здорового способу життя, правил правильного та корисного харчування. Пропагували здоровий спосіб життя серед батьків та залучали дорослих до спільних з дітьми завдань про турботливе ставлення до свого здоров’я.
Закріпили знання дошкільників про дії під час сигналу «Повітряна тривога» та про правила поведінки в укритті.
Були заплановані тематичні дні: «Дитина вдома», «Дитина і вулиця», «Вогонь – друг, вогонь – ворог», «Здорова дитина – щаслива родина».

Loading