В області успішно завершився І етап та триває ІІ етап проєкту «Пліч-о-пліч зі спортом»

Проєкт являє собою загальнонаціональну платформу для учнів закладів освіти, яка об’єднує їх у різних видах спорту, сприяє фізичному розвитку та спортивній активності, підтримці здорового способу життя та популяризації спорту серед шкільної молоді.
Близько 28 тисяч школярів з усіх закладів освіти області стала активними учасниками команд з футболу, настільного тенісу, гандболу, волейболу, баскетболу 3х3, легкої атлетики, Cool Games та інших спортивних ігор. Сформовані на І етапі команди шкіл продовжують змагання у різних видах спорту на рівні територіальних громад. Наступний етап передбачає змагання на рівні районів. Щиро вдячні всім закладам освіти та громадам за організацію змагань з дотриманням безпекових умов.
Проведення спортивних заходів в рамках ініціативи «Пліч-о-пліч зі спортом» передбачає сприяти:
– збільшенню кількості спортивних заходів серед школярів, які не займаються спортом професійно, а також впровадження системних занять;
– наданню психоемоційної підтримки через спорт, полегшенню психоемоційних навантажень, пов’язаних з війною росії проти України;
– підтримці у закладах загальної середньої освіти системи фізичного виховання;
– збільшенню чисельності учнів, які матимуть доступ до регулярних занять фізичною культурою та спортом;
– формуванню у школярів лідерських якостей, як важливого чинника у забезпеченні здорового способу життя;
– подальшому залученню фізично обдарованих школярів до занять у закладах спеціалізованої позашкільної освіти спортивного профілю.
Спорт обираємо! Перемогу наближаємо!

Loading