Діяльність ЗДО області у період воєнного стану

        Введення  воєнного стану в Україні має особливий вплив на функціонування закладів дошкільної освіти, на дошкільну галузь в цілому.

       Заклади дошкільної освіти області, які з початком війни припинили свою роботу, починають відновлювати освітньо-виховний процес. Наразі функціонують 300 дошкільних установ, із них: в очному форматі – 15 %, використовують дистанційні технології навчання  – 84 %, надають освітні послуги у змішаній формі – 1 %. 

       Частина ЗДО забезпечують прихисток внутрішньо-переміщених осіб, частина – виконують інші важливі доручення.  

        Відновлюють роботу ті дошкільні заклади, в яких наявні та відповідно об- лаштовані захисні споруди, адже насамперед важливо дбати про безпеку та здоров’я дітей. Заклади дошкільної освіти відвідують діти, батьки яких працюють, підтримуючи економіку регіону та України.

       До закладів дошкільної освіти області зараховано 152 дитини  із числа внутрішньо-переміщених осіб. У 49 закладах організовуються різні освітньо-виховні адаптаційні заходи для дітей ВПО, які не відвідують дошкільні заклади, але потребують психолого-соціальної, адаптивної підтримки.

       Педагоги закладів дошкільної освіти у своїй роботі керуються Методичними рекомендаціями щодо здійснення освітньої діяльності з питань дошкільної освіти не період дії правового режиму воєнного стану, розроблених МОН України, використовують матеріали для педагогів та батьків «Сучасне дошкілля під крилами захисту», дитячого онлайн-садка «НУМО». 

        

Loading