Як працюють заклади дошкільної освіти Хмельницької міської територіальної громади у воєнний час

У період з 24 лютого 2022 року усі заклади дошкільної освіти Хмельницької  громади перейшли на дистанційну форму роботи та організовували освітній процес за допомогою технологій дистанційного навчання відповідно до плану роботи закладу. 

Починаючи з 16 березня 2022 року та по теперішній час на базі 44 закладів дошкільної освіти організовано розвиваючі заняття в очному та  онлайн форматі для дітей з числа внутрішньо переміщених осіб. на яких педагоги намагаються надати психологічну підтримку та емоційно розвантажити дітей.

Для забезпечення роботи критичної інфраструктури з 04.04.2022 року було відкрито 3 чергових заклади дошкільної освіти в очному форматі.  Поступово попит на відвідування таких закладів збільшувався, тому  на сьогодні відповідно до запитів працюючих батьків функціонує 16 закладів, з 01.06.2022 року додатково відкривається ще 3.

Також Департаментом освіти та науки ХМР було ініційовано проект «Методика маленьких кроків: Екскурсія LEGO-полісом» для дітей віком від 4 до 7 років, який можуть відвідувати усі бажаючі діти. Метою даного проекту є розвиток творчості, креативності та логічного мислення, пізнання себе. 

Незважаючи на  ситуацію в Україні, у Хмельницькій МТГ для дітей дошкільного віку проводились різноманітні конкурси, у яких вони приймали активну участь та посідали призові місця,  зокрема: 

  • Конкурс серед дітей, учнівської та студентської молоді Хмельницької міської територіальної громади «Україна – країна гідності, земля героїв!»;
  • Героїко-патріотичний фестиваль «За правду! За волю! За Україну!»;
  • Спортивні естафети для дітей «Kids Athletics»;
  • Конкурс малюнку до Міжнародного дня сім’ї. 

У травні заклади дошкільної освіти долучались до благодійного ярмарку по збору коштів на допомогу ЗСУ.

Loading