Добрянський Сергій Вікторович працює на посаді вчителя предмета «Захист України» Деражнянського ліцею №3 імені Героя України Івана Зубкова з 1993 року. Стаж педагогічної роботи 29 років.

На своїх уроках майор запасу Сергій Добрянський навчає старшокласників основ військової та тактичної підготовки. Виховує здобувачів освіти бути вмотивованими та свідомими громадянами України, для яких військово-патріотичний вишкіл має стати обов’язковим. В умовах широкомасштабного вторгнення рф, підходи до викладання цього предмету дещо змінилися, адже здобувачі освіти мають розуміти, що таке агресія та як від неї захищатися. Саме цьому навчає їх Сергій Вікторович. Він впевнений, що в українських реаліях, отримані на уроках предмета «Захист України» теоретичні знання та практичні навички, а саме початковий військовий вишкіл та основи медичних знань, обов’язково знадобляться їм у майбутньому.

Вчитель заохочує вихованців до участі в роботі гуртків військово-патріотичного напрямку. Його вихованці гуртка «Сокіл- Джура» – призери та переможці змагань в громаді, гуртка «Юний стрілець» – беруть участь у міських та обласних змаганнях із кульової стрільби та неодноразово нагороджені дипломами І та ІІ ступенів.

Вчитель налагодив співпрацю з військовими частинами, проводить тематичні екскурсії, зустрічі з військовими, захисниками України, лекції.

Сергій Вікторович Добрянський в 2021 році посів ІІ місце в «Огляді-конкурсі командувача військ оперативного командування «Захід», був нагороджений почесною грамотою та годинником.

Учитель активно працює в професійній спільноті громади, проводить лекції, тренінги, майстер-класи, відкриті уроки. Цьогоріч став дипломантом обласного туру всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2023» в номінації «Захист України».

На думку Сергія Вікторовича, офіцера запасу, росіяни не відмовляться від імперських амбіцій, отож нинішнє та наступні покоління українців мають бути готовими до майбутніх протистоянь з сусідом-агресором і тому предмету «Захист України» має бути надано ще більшої уваги.

Loading