10-го жовтня в усьому світі відзначається День ментального здоров’я

Об’єднання зусиль різних організацій заради спільної мети – зробити доступною психологічну допомогу кожному, хто потребує підтримки. Саме під таким гаслом відбулась панельна дискусія, організована Хмельницькою обласною військовою адміністрацією та координатором з реалізації Програми підтримки ментального здоров’я Ілоною Білик.

Освітня галузь Хмельниччини активно долучається до відзначення Дня ментального здоров’я проведенням просвітницьких заходів, флешмобів, різноманітних акцій, що сприятимуть підвищенню рівня обізнаності щодо проблем психічного здоров’я, формуванню культури піклування про свій внутрішній стан, допоможуть здобувачам освіти впоратися зі стресом та його наслідками.
Ментальне здоров’я – універсальне право кожного. Це не лише про відсутність розладів, це про внутрішні ресурси для того, аби жити життя. Реалізувати свої здібності. Працювати. Піклуватися про інших, не забуваючи про себе.
Важливо ЩОДНЯ подбати про себе запитуючи : «ТИ ЯК?»
Ти – який живеш у часи повномасштабного російського вторгнення.
Ти – який відчуваєш тривогу і не відчуваєш міцної опори під ногами.
Ти – який не впевнений сьогодні, що настане завтра.
Ти – який читаєш новини про трагедії, що розривають серце.
Ти – який думаєш про близьких, знайомих і незнайомих, забуваючи про себе.Комунікаційна кампанія «Ти як?» Всеукраїнської програми ментального здоров’я з ініціативи першої леді Олени Зеленської https://www.howareu.com/ реалізується за підтримки проєкту USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я», який виконує організація Пакт.

Loading