Відбулась регіональна конференція «Шлях гідності: об’єднуємо зусилля для захисту прав людей».

10 липня представники Департаменту освіти та науки обласної державної адміністрації, керівники закладів загальної середньої освіти обласної комунальної власності взяли участь у регіональній конференції, присвячений другій річниці перебування на посаді Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Дмитра Лубінця «Шлях гідності: об’єднуємо зусилля для захисту прав людей».
Захід організовано регіональним представництвом Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини (Оксана КІЗАЄВА) в Хмельницькій області з ГО «МОЖУ» за підтримки обласної військової адміністрації, за участі органів державної влади, місцевого самоврядування та співпраці з громадськими організаціями.
Під час виступів та дискусійної панелі учасники конференції ознайомились з результатами та досягненнями щодо захисту, відновлення прав осіб, які звертались до представництва Уповноваженого, можливостями отримати необхідну консультативну та правову допомогу.
Учасником дискусійної панелі «Дотримання захисту прав дітей» була директор Солобковецького навчально-реабілітаційного центру Алла ГАМАН, яка представила особливості організації освітнього процесу, умови проживання, забезпечення прав дітей з особливими освітніми потребами в закладі інституційного догляду.
Учасники обговорили напрацювання представництва Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Хмельницькій області за попередні роки, підбили підсумки щодо проведеної роботи та окреслили цілі на майбутнє.

Loading